Ποιοι είναι οι γενικοί κανόνες για την πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης από τις 3 Μαΐου 2021;
· Έναρξη λειτουργίας μόνο στους εξωτερικούς χώρους
· Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).
· Επιτρέπεται η παρουσία καθήμενων μόνο πελατών
· Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.
· Υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.
· Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.
· Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).
· Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με την διάταξή τους (90 εκ. -1,2 μ. και 1,8 μ. κατά περίπτωση).
· Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και β) απόσταση 1,5 μ. για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.
· Κλειστά 23.00 μ.μ. – 5.00 π.μ.